onsdag, 30 juli 2008 11:17

Nordisk Pojkturnering

Måndagen den 28 juli drog Nordisk Pojklagsturnering igång i Norra Bohuslän. Invigningsmatchen förlades på ett soligt och hett Siljevi i Grebbestad och spelades mellan Island och Norge.
Matchen rivstartade och redan efter 2 minuter hade Island en man utvisad och Norge fått en straff. 1-0 var ett faktum och matchen såg ut att vara avgjord. Island hade dock andra planer och stod emot väl när Norge dominerade, dessutom hade Island bra och farliga kontringar. Detta resilterade i att Island skaffade sig en straff och kvitterade i den 26:e minuten. Efter en frispelning i 41:a minuten kunde dock Mushaga Bakenga i det norska laget se till att Norge tog ledningen med 2-1 innan halvtidsvila. Andra halvlek var totalt sett Norges, man låg på och pressade mot ett försvagat Island, som dock kontrade sporadiskt. Till slut var islänningarna tvungna att ge med sig. I den 1:a och 2:a tilläggsminuten lyckades Norge göra både ett och två mål. Slutresultatet skrevs till 1-4 för Norge. Bara att tacka för ett väl genomfört arrangemang av Svenska Fotbolls Förbundet, Bohusläns Fotbolls Förbund och Grebbestads IF. Väl mött åter på Siljevi i Grebbestad
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera