tisdag, 02 augusti 2011 08:00

TanumStrand slog omsättningsrekord i juli.

Skrivet av TanumStrand

Juli månad har varit den absolut bästa i TanumStrands historia. En omsättningsökning med 10 % bådar gott inför framtiden; i januari får hotellet ytterligare 88 hotellrum och kommer därmed att ha 165 hotellrum sammanlagt, vilket är en ökning med mer än det dubbla. Alla tidigare byggda hotellrum kommer renoveras och de 97 uthyrningsstugorna rustas upp.

- Restaurang-, After Beach- och logidelarna har gått mycket bra med en ökning på över 10 %. Även gästhamnen har haft en positiv utveckling. Dock inte så stor som vi förväntat oss med hänsyn till den nya gästhamnsbryggan med ett 50-tal nya båtplatser. Vi ser med stor tillförsikt på framtiden, säger Peter Karlsson.

TanumStrand är ett av de största besöksmålen i regionen och ett av Sveriges största havsnära hotell. Hotellet ligger i direkt anslutning till havet och en viss del av hotellet står på pålar över havet.

De senaste årens arbete med att göra besöksmålet till något mer än bara ett bekvämt boende är en del av en långsiktig expansionsplan för TanumStrand.

–        Vi har skapat en fullskalig resort där man både ska ha tillgång till äktheten i den bohuslänska kulturen och möjligheten att aktivera sig både fysiskt och intellektuellt, säger Peter Karlsson.

Regionen har en stor dragningskraft på turister i hela Skandinavien tack vare sitt unika läge i det västkustska havslandskapet. Omgivningarna är präglade av den rika kulturella historien med sina välkända fiskelägen. TanumStrand ligger strax söder om Grebbestad och inte långt härifrån finns även de välkända hällristningarna, Vitlycke, från bronsåldern som gjort området till världsarv.

–        Vi är mycket glada att kunna erbjuda turister och familjer att njuta av den bohuslänska havsmiljön. Med nybygget får vi också möjlighet att erbjuda större företag att konferera i denna västkustpärla, säger Peter Karlsson.

–        För att destinationen ska kunna utvecklas ännu mer ser jag det som nödvändigt med ett tydligt utökat samarbete mellan näringsföreträdare och kommuner, över gränserna. Det gäller för oss att gemensamt kraftsamla och fokusera resurser för att marknadskommunisera de fantastiska värden som vår destination Bohuslän har, avslutar Peter Karlsson.

 

För mer information:
Peter Karlsson,
hotelldirektör. Mobil: 0738-31 91 35, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Peter Sjöberg, hotellchef. Mobil: 0703-00 08 42, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast ändrad lördag, 10 september 2011 18:39
Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)