fredag, 29 februari 2008 10:36

Anders pris 2008

Skrivet av
Årets pristagare av Anders pris heter ARNE GRÖNEMO Arne Grönemo är en alltigenom gemytlig person, som de flesta i Grebbestad har en relation till, men som sällan syns i de stora sammanhangen. Anders och Arne hade mycket tillsammans både i sina verksamheter som Grebbestad Prinsar och för att göra Grebbestad till ett trevligare samhälle för alla.
Vad vore hösten och julen utan alla ljus och de fantastiska granarna på hus och stolpar längs gatorna? Vem ligger bakom att parkens träd äntligen blev beskurna till i julas? Vilken yrkesman ställer upp med goda råd i princip dygnet runt utan att klaga? Vem ser till att Taubestatyn har blommor och bin vid fötterna? Jo, allas våran Grebbestadtomte Arne Grönemo från Grönemad! Vi hoppas med detta pris visa Arne den uppskattning han så väl är förtjänt utav! Bakgrund Anders Åhlund, (1951 07 06 - 2001 11 02) Med Anders Åhlunds allt för tidiga bortgång har Grebbestads samhälle förlorat en betydande drivkraft, som envist plöjde upp ny och gammal mark för att utveckla Grebbestad till ett trivsammare samhälle för både bofasta, delårsboende och besökande. Flera synbarliga bevis på hans brinnande engagemang och drivkraft finns att beskåda i Grebbestad, t.ex.. den förbättrade Badstranden med ett återuppbyggt Hopptorn - Folkes brygga på Ragnhildskär - Utsiktsplatån på Stöberget - den restaurerade Bryggeridammen - Sist, men inte minst, etablerandet av Grebbestad Info Center - plus allt annat! Tack Anders! Grebbestad Samhällsförening delar från och med år 2002 ut ett Pris till minne av Anders Åhlund. Priset delas ut till en person, grupp eller förening, som arbetat i ”Anders Anda”. Tidigare Anders Pris mottagare: 2002 Hans Hedängklev; 2003 Thure Östberg; 2004 Charlottenlund; 2005 Barbro Eklund; 2006 Grebbestad Fisk; 2007 Kerstin Sjögren;
Senast ändrad lördag, 26 september 2009 08:55
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera