fredag, 26 september 2014 00:00

Turistrekord i Bohuslän

Skrivet av
Fredrik Lindén, vd Västsvenska Turistrådet tar en "Shellfie"
Fredrik Lindén, vd Västsvenska Turistrådet tar en "Shellfie"

Allt fler väljer att turista i vackra Bohuslän. Enligt preliminära siffror från SCB ökade antalet gästnätter i juli med fem procent jämfört med förra året. Och allt talar för att ökningen blir ännu större under hösten. Just nu lockas foodisarna med färska skaldjur och ”shellfie”.

 

– Vi har sett en mycket positiv trend de senaste åren. Förra året utsågs Bohuslänkusten till ett av världens tio vackraste vildmarksområden av tv-stationen CNN. I andra länder och världsdelar är Bohuslän ett mycket omtalat och uppskattat turistmål. Nu visar statistiken att antalet svenska turister också ökar vilket är väldigt kul, säger Fredrik Lindén, vd på Västsvenska Turistrådet.

Salta livet 
Nu ska Västsvenska Turistrådet se till att ännu fler svenskar får upp ögonen för Bohuslän. I samband med årets hummerpremiär i veckan inleddes en kampanj på temat ”Salta livet i Bohuslän”.

– Bohuslän är salt rent bokstavligt, men vi vill också uppmana svenskarna att ”salta livet” genom ett besök i detta vackra och spännande landskap, där havet och skaldjuren fungerar som ett nav, säger Fredrik.

Foodisar och Foodstagram 
Höstens kampanj för Bohuslän riktar sig i första hand till kvinnor och män över 35 år som reser utan barn och som gillar livets goda, med allt vad det innebär i aktiviteter, boende och matupplevelser. Många av dem är så kallade ”foodisar” eller matälskare.

– Vi hakar också på den växande trend som kallas ”foodstagram”, som handlar om att gästerna plåtar sina matupplevelser som de delar med sig av på sociala medier. Därför går en del av vår kampanj ut på att ta en ”shellfie” med ett skaldjur och tagga med #Saltalivet, berättar Fredrik.

40% till år 2020 
Turismen blir en allt viktigare näring för Sverige och inte minst för Västsverige. Under förra året omsatte den internationella turismen i Västra Götaland cirka 12 miljarder kronor.

– Vårt mål är att öka den internationella turismen med 40 procent till 17 miljarder kronor år 2020. Självklart är även den inhemska turismen mycket viktig. Den kampanj som nu inleds för Bohuslän är den första svenska kampanjen som vi på Västsvenska Turistrådet genomför, säger Fredrik.

 

Senast ändrad söndag, 28 september 2014 14:58
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)