fredag, 09 Maj 2014 00:00

Tommy Myllymäki vann EM i matlagning/Bocuse d’Or Europe med hjälp av råvaror från Bohuslän

Skrivet av
Tommy Myllymäki vann EM i matlagning/Bocuse d’Or Europe med hjälp av råvaror från Bohuslän
Foto: Jonas Borg

En stor satsning med Västsvenska Turistrådet, Göteborg & Co och partners gjordes kring Bocuse d'or Europe. Huvudråvara på fisksidan var sej, ostron från Grebbestad och musslor från Mollösund. Totalt tävlade 20 europeiska länder och Tommy Myllymäki och det svenska teamet går vidare till Bocuse d´Or i Lyon 2015 (Kock-VM).

 

Visste du att 90 % av Sveriges ostron kommer från Grebbestad? Många säger att ostronen utanför Grebbestad är de absolut bästa. Klimatet, vattentemperaturen och det salta havet ger Bohuslän ostron och musslor i absolut världsklass. Dessutom är de nyttiga och miljövänliga.

Jill Axelsson Pabst, ansvarig för affärsområdet måltidsturism på Västsvenska Turistrådet säger
 - Detta här var första gången som råvarorna kommer från landet där tävlingen äger  rum vilket var en unik möjlighet för oss att visa upp våra fantastiska råvaror och  hur de bäst bör upplevas. Det stärker bilden av Göteborg och Västsverige som en  stark matdestination. 
Camilla Nyman, tf VD Göteborg & Co, instämmer 
 - Det var otroligt roligt att se hela Europas kockelit ta sig an våra råvaror och prestera. Det här visar vilken tillgång våra råvaror är och vilka möjligheter vi har att använda maten som en reseanledning för såväl Göteborg som Västsverige.

Leverantörer:
Leverantör av sej: Nordsjöfisk
Leverantör av ostron: Bröderna Klemming i Grebbestad
Leverantör av musslor: Scanfjord i Mollösund

Senast ändrad onsdag, 01 oktober 2014 20:22
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)