måndag, 06 oktober 2014 00:00

"Build it and they will come!"

Skrivet av
Tjurpannan hösten 2014
Tjurpannan hösten 2014
Foto: Robert Dahlberg

Ett citat ur en känd amerikansk rulle. När jag beslöt mej för att sätta igång att bygga denna hemsida var min vision att om jag gjorde det tillräckligt bra och sedan bjöd in duktiga människor så skulle man hoppa på projektet, och det verkar faktiskt hända just nu. Jag har fått uppslutning från flera håll och många gratulationer. Ett par sponsorer är klara (och inte nödbedda) och det är allt vi behöver. Kommer fler till festen så låter vi inte dom stå ute i kylan givetvis, men målet är nått på sponsorsidan. 

Nu har jag även ett par duktiga personer som skall hjälpa till med innehåll och annat lite som dom själva hinner och känner att dom vill. Det är Grebbestads-anknutna personer med stora ambitioner i livet, kan hantera både kameror och skrift på ett bra sätt. Har lite olika intressen och därmed täcker dom in varandra bra. Om någon vecka skall jag, när allt har tagit en första form, avslöja vilka sponsorerna är och vilka de nya innehållsförfattarna är. 

Företagen jag varit i kontakt med har alla varit mycket positiva till hemsidan och det sätt deras företag listas. Det är för dom viktigt att man gör detta arbetet så proffsigt som möjligt fast med glimten i ögat.

Nu kallar jag detta för Grebbestads Hemsida eftersom det är grebbestadsbor som driver den och jag vet att det antagligen kommer att sticka lite i ögonen på en del konservativa personer som kanske menar att det är den inte eftersom den inte ligger under samhällsföreningen. Men jag vill understryka att denna webbplats är ett komplement till den som finns på grebbestad.se. Vi skall inte göra det samma som dom, det är inte planen. Vi skall med den kunskap vi har bygga en karta och informationsplats om event, restauranger, sevärdheter med mera och vi utesluter inte någon som inte har råd att betala en avgift. Det kan finnas andra sätt som dessa kan ge tillbaks på, men det är inget vi varken förutsätter eller kräver. Samhällsföreningens hemsida är inte en nyhetsportal, resursportal eller säljportal, det vill jag att vi skall vara. Vi vill förpacka verkligheten snyggt och visa omvärlden vad du kan förvänta dig av Grebbestad. Eftersom ambitionen är högre så kallar vi detta för Grebbestads hemsida, inte minst för att ha något att leva upp till själva. Samhällsföreningens starka sidor är arbetet med traditionsbundna arbetet med karnevaler och värdskapet på deras infocenter. 

Jag hade turen idag att säkra ytterligare en grebbestad domän. www.grebbestad.info kommer att vilken dag som helst vara knuten till grebbestad.com, precis som visitgrebbestad.com, grebbestad.cc, förmodligen grebbestad.nu och många andra domäner som tidigare varit bokade men som nu av olika välvilliga personer nu styrs hit eftersom dom vill att projektet skall lyckas. En stor facebookgrupp som heter visitgrebbestad är knuten till denna sidan dessutom.

i Grebbestad brukar man säga "bara vi är färdiga till påsk så ....".  Det är vi, det är vi!

Tack för er support och era glada tillrop. 

//Robert

Senast ändrad tisdag, 07 oktober 2014 07:02
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)