måndag, 09 februari 2015 10:43

Allt har en början

Skrivet av
Allt har en början

Grebbestad är inget nytt fenomen i mitt liv, det har funnits där sen jag var fem år gammal och mina föräldrar tog med mig hit för första gången. Vi har fiskat krabbor, gått längs bryggan och njutit av salta vindar. Men även om jag varit här tidigare så ser jag min lilla fiskeby med helt andra ögon nu.

Jag är van att vara här sommartid då skratt och musik från fullsatta restauranger nått mig när jag gått längsmed bryggan. Då campingarna är fulla med tält och husvagnar, när barnen ligger på mage på närmsta brygga för att få upp den största krabban. Det får mig att le, för sommaren här är fantastisk. Det är därför jag återkommit så ofta jag kunnat. Men så hände något oplanerat när jag var här på semester förra året, något som har förändrat hela mitt liv.

 

Jag och min mamma hade spenderat några timmar på Tjurpannan och vi var trötta efter all sol och blåst när vi satte oss i bilen för att köra hem. När vi var jämte kyrkan så ser jag en stor banderoll framför oss, den tillhörde folkhögskolan. Det stod att de hade platser kvar till höstens utbildningar och orden ”Sök nu!” kändes väldigt närgångna. Jag tänkte inte så mycket mer på det just då, men det hade satt sig i mig och två dagar efter jag kommit hem från semestern så skickade jag iväg en ansökan till dem. Ytterligare två dagar senare fick jag ett samtal där en glad röst sa; ”Du har kommit in, vi vill jättegärna att du börjar hos oss.”

Nu har jag bott här i lite mer än fem månader och livet känns underbart. Att studera som vuxen, när man är van att gå till ett arbete varje dag, är lärorikt och kul men samtidigt frustrerande. Men lärarna på Grebbestads Folkhögskola är fantastiska och jag ångrar inte en sekund att jag sökte till utbildningen. Att gå genom byn till skolan på morgonen när solen sakta väcker dagen ger en känsla av glädje i mig. Jag stannar ofta för att titta på omgivningen, något vi gör alldeles för sällan. Det är så otroligt vackert!

En vän beskrev mina känslor för Grebbestad som att jag är nykär i byn och jag kan bara hålla med. Jag är oerhört tacksam att jag fått chansen att flytta hit och jag hoppas att det kommer bli en livslång kärlek! 

Senast ändrad måndag, 09 februari 2015 16:20
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)