lördag, 14 februari 2015 08:02

Minnen från sensommaren

Skrivet av
Minnen från sensommaren

Igår var sista skoldagen inför sportlovet. Tiden rusar förbi och jag springer efter, varför jag gör det vet jag inte riktigt. Kanske beror på gamla vanor som sitter i. Det var en kort dag och efter skolan tog slut gick jag till mitt favoritcafé, Sjögrens i backen, för att äta lunch med en god vän.

Efter några timmar blev jag upphämtad för att åka vidare till stallet. Att komma ut i naturen med häst går hand i hand med min kärlek till havet. Att få rida genom en tät barrskog, lyssna till fågelkvitter och bara vara ett med hästen är underbart.

Efter en lång tur, där dagsljus gick till mörker, var nog jag mer trött än hästen. Väl hemma igen blev det middag och sen var meningen att jag skulle se en film men istället började jag titta igenom mina bilder. Det har blivit en hel del sen jag flyttade hit och jag njuter när jag ser dem igen. Det märks att jag har fått mina favoritställen, för det är många som återkommer om och om igen.

Ett utav dessa ställen är Grönemad. Jag vet att jag besökt det tidigare vid något tillfällen men har inget större minne av det. Men bara en vecka in på studietiden så åkte hela klassen dit och just den dagen skulle vi ut och paddla kajak med Skärgårdsidyllen. Vädret var perfekt, inte krusning på havet och vår kajaktur blev helt magisk. Men efter den dagen har det blivit att jag återvänt, mest till stora bryggan. Där har jag fiskat, suttit i solsken, suttit i blåst, fått se säl och framför allt så har jag väl haft kameran med mig och fotat. Solnedgången är en kär vän till mig och ställer gärna upp som modell när jag är fotosugen, vilket resulterat i otaliga bilder.

När jag haft mina stunder på bryggan så har jag oftast varit själv. I början kunde det sitta några fiskare vid båtbryggan och ibland var det lite rörelse på Everts sjöbod. Vid senare tillfällen så var jag nästan alltid själv. Under de finaste kvällarna i september och oktober träffade jag lite folk som kom ner för att bada eller, som mig, fotat lite. Vi bytte några ord innan de for vidare.

 

Tycker det är trevligt att folk vågar komma fram och prata lite, det är en stor kontrast från ”storstan” men det är också en anledning till varför jag trivs så bra här. Vi känner inte varandra men när vi möts på gatan så ger vi varandra ett leende och säger hej. Det ger en trygghet och visar på att vi bor här tillsammans.

Senast ändrad lördag, 14 februari 2015 08:31
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)