tisdag, 24 februari 2015 06:16

Allt kändes möjligt!

Skrivet av
Allt kändes möjligt!

En vecka gick fort och besöket i min hemstad var full av möten med familj och vänner. Kära återseenden då jag inte träffat de flesta på över ett halvår. Det var en van känsla när bilen rullade in på gatan där mamma bor, på gatan där jag vuxit upp. En van känsla som efter någon dag ändrades till längtan.

 

Jag har varit ute och rest en del förut men vad jag minns så har jag aldrig haft någon särskild hemlängtan. Kanske är det för att jag bott här sån kort tid men i mitten av veckan började jag längta tillbaka. Längtade efter frisk havslukt, lugnet och även om det låter konstigt - vardagen.

När jag suttit i bilen i strax över fem timmar så rullade jag förbi skylten ”Välkommen till Grebbestad” och jag log. Självklart blev jag mottagen av en fantastisk solnedgång som färgade himlen i en magisk blandning av blått, rosa och gult. Jag tömde bilen på packning och när jag varit hemma en timma så knackade det på dörren. Det blev en mysig kväll med god mat i goda vänners lag. Och jag kände att det var skönt att vara hemma igen.

Söndagen bjöd på sol från en klarblå himmel. Jag startade med en stadig frukost på Sjögrens i backen och mötte sen upp två vänner för att ge oss ut på äventyr. De hade tidigare i veckan varit iväg och tittat efter möjligheter att bouldra, vilket är en typ av klättring, och det var dagens mål. Vi parkerade bilen nere i Grönemad och sen gick vi längs havet tills vi kom till berghällen där de sett ut ett bra ställe. Det är kul att klättra men då jag inte är så säker så sprang jag istället omkring med min kamera och fotade. Det var lågvatten och man såg tydligt den svarta linjen som havet annars täcker. Tången guppade mellan stenarna när vågorna slog in mot stranden. Det var en sån där dag då allt kändes möjligt!

Vi hade självklart matsäck med oss och efter någon timme satte vi oss ner med berget som ryggstöd.  Solens strålar värmde i ansiktet och vågornas brus var som en vaggvisa. Efter ytterligare någon timme av klättring och utforskning av grottor så bestämde vi oss för att vandra hemåt. Havet hade återigen stigit och den svarta linjen jag tidigare sett var nu borta. Solen sken fortfarande från en klarblå himmel och vinden tog tag i oss där vi gick över berget i riktning mot bilen.

När jag tittade ut genom fönstret igår och såg blötsnön fara förbi i vindens fart så gjorde det inget. Helgen har gett mig ny energi och jag vet att solen snart kommer att putta undan de grå molnen igen. Havet kommer att glittra vackert och vi kommer att ge oss ut på nästa härliga äventyr.

 

Senast ändrad fredag, 27 februari 2015 08:34
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)