tisdag, 03 mars 2015 19:08

Träning med järngänget

Skrivet av
Träning med järngänget

Vilken fantastisk dag vi har haft idag, mars har börjat och vädret lägger ribban högt. Sol från klarblå himmel är alltid en önskvärd syn. För mig som går i skolan innebär denna vecka praktik och då jag går inriktning Spa & hälsa så kändes ett gym bra, mitt val föll på Tedactive. Idag började vi morgonen med ett härligt pass tillsammans med ett riktigt taggat gäng!

Då vi ska lära oss hur man leder ett träningspass så tyckte vi att det var en bra idé att vi var med på ett och denna morgon var det ett som heter Active 360. Vi fick veta att det var ett Seniorpass men att alla fick vara med och självklart funderade vi lite om vi verkligen passade in. När vi stog där och tittade på seniorerna så såg vi att de hade stenkoll och jag kände mig mer och mer bortkommen. Helt plötsligt frågar en dam om vi skulle vara med och vi nickade lite försiktigt. Mia, som var instruktören för passet, berättade att det var två praktikanter som skulle vara med och pekade mot oss. Vi log och vinkade till gänget och de sken upp och log tillbaka.

Under passet så hjälpte seniorerna oss och visade vart vi skulle gå eller hur vi skulle göra. De frågade vart vi kom ifrån och efteråt satt vi och pratade med några innan de gick hem. Vilka underbara människor! Vi fick höra storys från folkhögskolan, hur det var där för 50 år sen! Tänk att dörrarna låstes kl.22 och för att få vara ute längre så var de tvungna att fråga en lärare. Det är lite skillnad från idag då man kan komma och gå som man vill. Jag är otroligt glad att vi fick vara med på passet och det gällde verkligen att ligga i för att hänga med gänget vi tränade med, för vilka kämpar! Jag hoppas  att kunna hänga på och träna med dem snart igen.

Efter gymmet åkte jag hem och åt lite mat för att sen skynda till stallet. Det var ingen ridning på schemat utan jag tänkte bara göra lite nytta. Träffade lite folk att snacka med och så fick jag självklart gosa häst. När jag var på väg till hagen med några höpåsar så värmde solens strålar fortfarande och hönorna som sprätte i slänten kacklade lite hemtrevligt. De tittade dock lite skeptiskt på mig när jag gick förbi.

Klockan var strax efter sex när jag åkte hem och det var skymning. Men har ni tänkt på vad ljust det är ute nu? Det går fort och för varje morgon jag vaknar så är det ljusare. Det innebär att den efterlängtade våren snart är här. Det ska bli härligt att få vara med om ännu en årstidsskiftning här i Grebbestad, även om vintern inte har varit så vintrig så längtar jag efter en grön vår nu.

Senast ändrad onsdag, 18 mars 2015 11:10
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)