lördag, 21 mars 2015 20:59

Nu är det vår!

Skrivet av
Nu är det vår!

Jag vaknade vid åtta imorse och innan jag gick upp önskade jag att gårdagens regn skulle vara borta, till min lycka så var den det. Jag åt en god frukost innan jag högg tag i kameran och gick för att möta upp några vänner vid skolan. Luften var frisk och det var härligt att få ta ett djupt andetag, det var nästan så jag kände hur hela kroppen blev syresatt. Solen hade första parkett på en molnfri himmel.  På vissa ställen var det en fight mellan vinter och vår, frosten bet sig fast och ville inte riktigt släppa taget. Men dit solens strålar nådde så hade inte frosten en chans utan fick snabbt ge upp.

Vi gick genom fina områden där gamla hus blandades med nya. Jag har ingen erfarenhet av hus men jag tycker många har sin charm, oavsett när det är byggt. Många tomter avslöjar timmar av arbete och när vi gick där så uppenbarade sig nog den största rhododendron jag någonsin sett. Min första tanke gick självklart till min far då jag vet att han gillade den blomman men sen tänkte jag att jag måste tillbaka hit när den blommar. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte fotade den, före och efterbilder är alltid kul att ha.

Efter ett tag gick vi genom det stora stenbrottet som egentligen var vårt mål. Det var enormt! Tänk om man visste hur eller varför dom gjorde som dom gjorde på den tiden. Vi gick förbi flera stentorn som folk byggt när de gått förbi. Jag vet inte varför man bygger stentorn men jag tycker det är fint och det berättar att någon varit där.

När vi kom ut från stenbrottet kom vi in i ett nytt område och en bit fram låg en stor camping. Vi diskuterade om vilken camping det kunde vara och när jag insåg vilken det var så skämdes jag lite. Det var Edsviksbadets camping, där jag varit nästan varje sommar sen jag var liten. Men mycket har hänt så det är inte jättekonstigt att jag fick fundera en stund. Vi genade över campingen och bestämde oss för att gå bilvägen hem. Ett stopp till blev det dock, nämligen vid Ulmekärr för att titta på stenlabyrinten. Intressant att återigen se något så otroligt gammalt men ändå så välbevarat. Varför gjorde man den? Var det för fiskelyckan eller kan det ha varit för något helt annat? Finns det en väg genom labyrinten? Frågorna är många…

Jag hoppas att ingen missade att gårdagen bjöd på en av naturens mest fantastiska och sällsynta syner nämligen solförmörkelse. Vi var flera som samlades utanför skolan för att skåda detta fenomen. Och självklart bjöd även gårdagen på vårdagjämning. Så ut och njut av våren, för nu brister knopparna ut i blom!

Senast ändrad lördag, 21 mars 2015 21:13
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)