tisdag, 28 april 2015 12:52

En solig morgon

Skrivet av
En solig morgon

Skrev Evert Taube när han spenderade sin tid på Otterön utanför Grebbestad. Tänk vad jag lär mig nya saker när jag skriver arbeten i skolan ;)

Det har hunnit hända en hel del de senaste två veckorna. Skolans öppet hus flöt på med många glada besökare. Alla hjälptes åt och det var en härlig gemenskap under dagen. På kvällen gick jag och några vänner till Restaurang Grebys. Vi avnjöt en fantastisk middag som inte bara var magiskt god, den var även vacker att se på! Efter en trevlig middag satt vi en stund hemma hos mig för att sedan gå ner till Malkoms där en kille i skolan spelade med sitt band. Ett härligt slut på en härlig dag!

 

Söndagen bjöd på vackert väder och det fick bli en tur till Veddö Naturreservat. Vi hade med oss lite fika och slog läger i lä bakom ett berg. Vi klättrade, utforskade och studerade det marina livet. Skönt häng helt enkelt. Det som är otroligt synd är allt skräp som flyter i land på dessa vackra ställen. Under lördagen så var folk ute och städade på bl.a. Tjurpannan. Ett fantastiskt initiativ och bra uppslutning, vilka underbara människor ni är!

Förra veckan var det en blandning av hästar, jobb och tjejkväll för mig. På fredagen besökte jag Gerleborgsskolan och shoppade loss i deras butik. Kul att ha hittat dit och kul att få shoppa lite penslar, pennor och annat kul i konstens tecken. Målar du akvarell eller akryl? Eller du kanske tecknar? Besök butiken där, de hade ett bra utbud på det mesta.

Som säkert alla vet så var det Granit Rock på lördagen men jag tog den andra stora grejen den kvällen, nämligen tjejkväll på Grebys. Vi var ca 100 glada tjejer som tog över restaurangen strax efter fem. Vi fick bubbel medan vi minglade och kollade in minimässan i Böstebar. Varmrätt var torskrygg med galet god potatis och sås. Dessert var vit chokladmousse med mynta & rosévinsmarinerade jordgubbar. Behöver jag säga att maten som vanligt var supergod och otroligt vackert serverat? Tror inte det :) Modevisning och lotteri var även en del av kvällen. Jag gick hem nöjd med en fin goodie bag hängandes på axeln.

Söndagen börjades med en mysfrukost på Sjögrens med goa vänner innan jag for och jobbade på Tanum Shoppingcenter. Det var en lugn dag som ändå gick ganska fort. Kunderna var glada och det smittade av sig på mig. Kvällen till ära var jag bjuden på söndagsmiddag, vilket var otroligt trevligt och bra slut på en händelserik vecka.

Nu är det mindre än en månad kvar innan jag tar examen och slutar skolan. Våren har exploderat ute och både träd och buskar är härligt gröna. Hamnen fylls sakta men säkert med båtar och istället för vinterjackor kommer vårjackor och solglasögon fram. Folk börjar städa ur sina stugor och man märker att mer folk kommer ut från sina krypin. Ljuset är redan här, nu längtar jag efter värmen!  

Senast ändrad torsdag, 30 april 2015 06:19
Ammi Laikmets

Jag studerar just nu Marinbiologi på Grebbestad Folkhögskola. Kommer ursprungligen från en förort till Stockholm men Grebbestad har funnits i mitt hjärta sedan jag var 5 år gammal och är mitt paradis i Sverige. Jag älskar havet och att fota :)

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)