fredag, 11 mars 2016 10:35

Första parkett för nordiskt SPA på bohuslänska kusten

Skrivet av Pressmeddelande
Första parkett för nordiskt SPA på bohuslänska kusten

Snart är det möjligt att njuta av nordiskt SPA på den svenska västkusten. Till Kristi Himmelfärdshelgen står den splitter nya SPAavdelningen klar på TanumStrand, Grebbestad, Bohuslän. Ett nordiskt SPA som bygger på gamla traditioner i ny tappning – genom att växla mellan varmt och kallt släpper man tankar och spänningar i kropp och själ för att finna ett djupt välbefinnande. Allt i den fantastiska miljö Bohuslän bjuder in till!

 

Den nordiska känslan följer arkitektur, inredning i val av kalla träslag och varma granithällar såväl som de behandlingar som TanumStrands SPA kommer erbjuda. Premiär är onsdag den 4 maj, i samband med eventet BoostCamp.

 

Ny SPAchef för TanumStrand är Karin Jonasson, känd hälsoprofil på orten sen millenniumskiftet. Det känns att här har rätt person hamnat på rätt plats när hon med glittrande ögon säger;
- Så länge jag kan minnas har mitt stora intresse varit sport och hälsa. Jag brinner för detta och kastar mig över nya råd och rön för att ständigt lära mig mer. Jag är utbildad sjukgymnast och har arbetat med detta i över halva mitt liv. När jag är ute och reser älskar jag att prova på nya behandlingar och träningsformer, för att se vad jag kan använda i mitt dagliga arbete.

Eftertänktsam lägger Karin Jonasson till;
- När det gäller att hitta mitt eget lugn, så gör jag helst det mot en varm solvägg där jag kan blicka ut mot havet. Gärna med en rykande kopp te i handen.

Karin Jonasson sammanfattar;
- Detta är vad jag kommer jobba för att skapa här på TanumStrand SPA. En kombination av härliga energigivande aktiviteter och möjlighet till avkoppling där man kan hitta stillhet och ro - en levande stillhet.

Vad Karin Jonasson förmedlar är en känsla man lätt förstår infinner sig på TanumStrands SPAHorisont där en del av nybyggnationen består av tillbyggnader på hotellets övre plan med en utomhusterrass på första parkett ut mot Skagerrak som kan användas för exempelvis yoga. Ett relaxrum i etager och såväl utomhus- som inomhuspool med närhet till himmel och hav där man blickar ut mot horisonten, kommer förstärka känslan.

I aktivitetshallen Skagerrak pågår ytterligare byggnationer. Nytt är ett funktionsgym för cirkelträning och en flexibel träningssal för exempelvis yoga, pilates och danspass. Även denna del av TanumStrand kommer stå klart till Kristi Himmelfärdshelgen.

Horisont TanumStrands SPA riktar sig till vuxna och har en åldersgräns på 15 år. I tillägg till ovan, kommer det finnas fyra olika behandlingsrum, förutom området där man har möjlighet att exempelvis göra en SPAritual Fire & Ice på egen hand. Det kommer att erbjudas behandlingar året om, varje dag i veckan. Horisont invigs onsdag 4 maj och öppnar för allmänheten torsdag 5 maj.

Stora och Lilla Blå TanumStrand erbjuder även fortsättningsvis bad för alla åldrar. I badet ingår den stora bassängen Stora Blå och barnpoolen med grunt vatten Lilla Blå som renoverats under vintern. Man finner även vattenrutschkana och efter ombyggnationen en separat utomhuspool som håller en temperatur på 37º C året om. Även badet öppnar för allmänheten torsdag 5 maj.

Sibirisk Banya ”bastutälten” är även nya för TanumStrand och har används frekvent under vintern. De Sibiriska Banyas inbjuder till dopp i havet året om, vilket ingår i den nordiska SPAtraditionen med att växla varmt med kallt. De Sibiriska Banyas erbjuds för konferens och vid utannonserade aktiviteter. 

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)