Artiklar
Allt kändes möjligt!
tisdag, 24 februari 2015 06:16

Allt kändes möjligt!

Publicerad i Bloggar

En vecka gick fort och besöket i min hemstad var full av möten med familj och vänner. Kära återseenden då jag inte träffat de flesta på över ett halvår. Det var en van känsla när bilen rullade in på gatan där mamma bor, på gatan där jag vuxit upp. En van känsla som efter någon dag ändrades till längtan.

Minnen från sensommaren
lördag, 14 februari 2015 08:02

Minnen från sensommaren

Publicerad i Bloggar

Igår var sista skoldagen inför sportlovet. Tiden rusar förbi och jag springer efter, varför jag gör det vet jag inte riktigt. Kanske beror på gamla vanor som sitter i. Det var en kort dag och efter skolan tog slut gick jag till mitt favoritcafé, Sjögrens i backen, för att äta lunch med en god vän.

Oslipad pärla
måndag, 09 februari 2015 15:11

Oslipad pärla

Publicerad i Bloggar

Idag fick jag en impuls att titta till en geocache jag lagt ut på Svinnäs för fyra år sedan. Jag älskar Svinnäs. Det känns som en avlägsen plats; hemlig, orörd, vild och vacker. Men i själva verket ligger det så löjligt nära. Denna långa, sluttande, otillgängliga landtunga strävar sig från Grebbestads hamn rakt ut i skärgården. Det är inte helt lätt att hitta stigen som leder ut på Svinnäs. Det är inte heller helt lättvandrat. Bra skor och bra balans krävs, särskilt första biten. Men när man hittat stigen och snirklat sig uppåt mot den högsta punkten belönas man med en utsikt som tar andan ur en. Sedan kan man välja om man vill gå ända ut på yttersta punkten, vilket är en bra bit att gå, eller om man nöjer sig med att leta sig fram till en trevlig liten strandsnutt som vetter mot öst.

Allt har en början
måndag, 09 februari 2015 10:43

Allt har en början

Publicerad i Bloggar

Grebbestad är inget nytt fenomen i mitt liv, det har funnits där sen jag var fem år gammal och mina föräldrar tog med mig hit för första gången. Vi har fiskat krabbor, gått längs bryggan och njutit av salta vindar. Men även om jag varit här tidigare så ser jag min lilla fiskeby med helt andra ögon nu.

Jag är van att vara här sommartid då skratt och musik från fullsatta restauranger nått mig när jag gått längsmed bryggan. Då campingarna är fulla med tält och husvagnar, när barnen ligger på mage på närmsta brygga för att få upp den största krabban. Det får mig att le, för sommaren här är fantastisk. Det är därför jag återkommit så ofta jag kunnat. Men så hände något oplanerat när jag var här på semester förra året, något som har förändrat hela mitt liv.

Shirley Clamp den 18/4.
måndag, 09 februari 2015 09:18

Shirley Clamp den 18/4.

Publicerad i Events

”Go’kväll mitt namn är Shirley Clamp” är en musikalisk och humoristisk show som bygger mycket på Shirleys varma och öppenhjärtiga personlighet! 

Det är en feelgood-show med slagfärdig vardagshumor och hög igenkänningsfaktor. Självklart bjuds det på favoritlåtarna ur karriären men även på Shirleys egna reflektioner som artist, sambo och mamma.

Frihetsbrev nr 352:  Barnpedagogik
måndag, 09 februari 2015 08:06

Frihetsbrev nr 352: Barnpedagogik

Publicerad i Bloggar

- Du lär dig! sa den 10-åringa tösen och gav mig en klapp på axeln.

Det jag skulle lära mig var att teckningen, som den pratglade 4-åringen just färdigställt, var en BUSS!
- Ja, men jag tycker det ser ut som en gubbe eller en clown med ögon, näsa och mun, sa jag.
- En gubbe har inte tre ögon! Och det där är ingen mun! Det är dörren till bussen! undervisade mig min ögonsten till tös.
- Det är en BUSS! sa 4-åringen - fast på sitt språk.
- Du lär dig, sa 10-åringen och gav mig en ny klapp på axeln.

Boende på Grebys
onsdag, 04 februari 2015 14:47

Boende på Grebys

Publicerad i Events

Bjud din älskling på en mysig weekend på Grebys! Boende, bubbel och choklad på rummet, 3-rätters middag och frukost från 898 kr/person

boka på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0525-14000

se mer info på vår hemsida www.grebys.se

Jonas&Mange unplugged 21:e mars, Grebys
onsdag, 04 februari 2015 14:37

Jonas&Mange unplugged 21:e mars, Grebys

Publicerad i Events

Jonas Karlsson & Mange Olsson spelar unplugged lördag 21 mars på Grebys. 

Grebys är den genuina restaurangen med mycket engagemang. Anna & Sebastian är det perfekta värdparet och ser till att du får den service du vill ha.